Gezond thuiswerken

Thuiswerken blijft

We gaan weer meer naar kantoor, maar veel mensen blijven gedeeltelijk thuiswerken vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt, zoals zelf de dag indelen, weinig gestoord worden en efficiënt kunnen werken. Bij veel bedrijven zal thuiswerken een vast onderdeel van de weekindeling worden. Wat betekent dat we één of meer dagen per week thuis zullen blijven werken. Hierdoor blijft een goede thuiswerkplek belangrijk. Rug, nek, schouder en rsi gerelateerde klachten zijn namelijk veel voorkomende klachten bij thuiswerkers. Wordt de oorzaak niet aangepakt, dan zullen de klachten onherroepelijk terugkomen.

Thuiswerken

Omdat werkgevers verantwoordelijk zijn voor gezond thuiswerken wordt de thuiswerkplek (deels) steeds vaker door hen vergoed. Werknemers ontvangen een vergoeding voor de aanschaf van een goede thuiswerkplek. Omdat wij jarenlange ervaring hebben met het inrichten van kantoren met ergonomisch verantwoord meubilair, kunnen wij als geen ander ook de beste thuiswerkplek selecteren voor werknemers. Bovendien hebben wij een concept ontwikkeld dat werkgever en werknemer volledig ontzorgt.

De “gewone” stoel waarop u thuis wellicht uw computerwerk verricht mist een hoop instelmogelijkheden die een bureaustoel wel heeft. Daarom zal de juiste ergonomische houding aannemen best lastig zijn. Of gaat u na korte tijd toch weer in een verkeerde houding zitten.

Klachten door thuiswerken

Een goede bureaustoel is daarom onontbeerlijk. Een ergonomische bureaustoel lijkt misschien duur, de aanschafprijs weegt echter niet op tegen de kosten van de fysiotherapeut en de pijn die u heeft van de lichamelijke klachten. Maar let op! Een dure bureaustoel die slecht is afgesteld heeft weinig effect op uw gezondheid. Daarom krijgt u bij Versluis Kantoorinrichters altijd een uitgebreide zitinstructie in ons Experience Center. U gaat op de bureaustoel zitten en wij leiden u door de hele instelprocedure heen, zodat u zelf de aangekochte bureaustoel achteraf goed kunt bijstellen. Wij gaan u het nieuwe zitten aanleren. En daar zult u de vruchten van plukken.

Uw bureaustoel goed afgesteld? Nu uw bureau nog

Is uw bureaustoel helemaal op uw lichaam afgesteld, dan komen we bij het bureau uit. Veel medewerkers stellen hun bureaustoel af of de hoogte van het bureau. Helemaal verkeerd! Uw bureaustoel heeft de ideale zithoogte, en uw armleuningen ondersteunen uw onderarmen en ontlasten uw schouders optimaal. Het is nu zaak dat uw werkbladhoogte van uw bureau precies aansluit op uw bureaustoel. Dit betekent dat de werkhoogte van uw bureau afgestemd wordt op uw bureaustoel. Tijdens aflevering van uw werkplek zullen onze monteurs uw bureau op de meest ergonomische hoogte afstellen.

TIP: gaat u met meerdere huisgenoten aan hetzelfde bureau werken, kies dan voor een makkelijk verstelbaar bureau. Dat kan met een kliksysteem, zwengel of elektrisch verstelbaar bureau. Hoeft u niet zo vaak uw bureau te verstellen, dan volstaat een hoogte instelbaar bureau.

Vergeet niet naar uw scherm om te kijken

We zijn er bijna! Ook de kijkhoogte en kijkafstand van uw scherm zijn ontzettend belangrijk voor een ergonomische houding. Maar voordat we onze monitor onder handen nemen, pakken we eerst het toetsenbord en de muis aan.

Het toetsenbord schuift u richting de rand van het bureaublad, uw polsen rusten op het bureaublad. Er ligt dus geen papierwerk voor ons toetsenbord. Uw onderarmen rusten op de armleggers van uw bureaustoel.

De muis ligt naast het toetsenbord, dusdanig dat u niet te ver naar links of rechts moet bewegen.

We zitten nu bijna optimaal, alleen onze nek kunnen we nog overbelasten. De monitor dient op armlengte afstand te staan. De bovenkant van het scherm staat op ooghoogte.

Juiste houding voor thuiswerken

We zitten nu optimaal. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Verkeerd zitten levert een slechte doorbloeding op, kan organen beschadigen en gewrichten overbelasten. Een slechte zithouding is misschien net zo moeilijk af te leren als roken. Daarom is het belangrijk om uzelf bewust te blijven van uw houding. Blijf rechtop zitten, uw voeten plat op de grond en blijf uw schouders ontspannen. U zit nu optimaal. Het enige wat u nu nog kunt verbeteren is afwisselen tussen zitten en staan.

Hieronder ziet u enkele impressies van mogelijke ergonomisch verantwoorde thuiswerkplekken voor uw thuiskantoor. Wij hebben voor iedere situatie een oplossing.

Er zitten geen producten in je winkelwagen.